31 Mayıs 2009 Pazar

ATOM FİZİĞİ VE BEN


Aylar hatta yıllardır süren atom fiziği çalışmalarım hala sürüyor. Her gün yeni bir şey keşfetmeyi bekliyorum ama atom sosyetesi çok banal bir ortam. efendim parçacıklar birbirine yapışıyor, yeri geliyor çarpışıyor falan, böyle bir gram enerji çıkıyor da sanki şehir aydınlatıcaz peeeh yüz mumluk bir ampul bile yakmaya yetmez o enerji. Bazen kendime soruyorum ben ne yapıyorum diye.Boş beleş işlerle mi uğraşıyorum acaba diye düşünüyorum bir yandan, Bir yandan da yıllarımı verdim bu işe, kıyamıyorum yani o kadar.

2 yorum:

Esra E. dedi ki...

Selamlar, sizi Hesionka'nın neşeli blogundan daha önce tanıyordum fakat hobi blogunuzdan başka diğer bloglarınız oldugundan bir haberdim.Özellikle bu bilim dünyası blogunuzdan çok hoşlandım.İlgili başlığa yorum bırakma sebebim fizik bilimiyle ilgili çalışıp çalışmadığınızı çok merak ediyorum nickimden de anlaşılacağı üzere :)

Pelin P.A. dedi ki...

Miss Einstein; Bloglarıma ilginizden dolayı çok teşekkür ederim öncelikle. Fizik bilimiyle ilgili merakım orta okul zamanlarına dayanır. Einstein'ın görecelik kavramı ve Hawking'in paralel evrenler teorisi üzerine pek çok kitap okudum. Lise döneminde ise çok sevdiğim bir fizik hocam vardı. Onun sayesinde ufkum daha da genişledi. Tabi bu konuda bir mesleki eğitim almadığım için araştırmalarım ve bilgilerim fazlasıyla yüzeysel kalır sanırım ama genel olarak fizik bilimini çok sevdiğimi söyleyebilirim.
Bu blogda yarattığım karakter ise tamamen doğaçlama olarak hayat buluyor. Bir anda aklıma gelen düşünceler yazıya dökülüyor ve böylece hem biraz saçma hem kararlı ve mantıklı hem de komik olduğunu düşündüğüm bir yazı çıkıyor ortaya. Yazılarımı okumanız için sizi her zaman bloguma beklerim.
Sevgiler...